Πέτσας: Έρχεται το τέλος των SMS -Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Τι δήλωσε  για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την αυστηροποίηση των ποινών 

Στέλιος Πέτσας

 Το τέλος των SMS στο 13033 προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Lockdown: Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες - Πότε καταργούνται τα SMS

«Βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του SMS» τόνισε ο κ. Πέτσας αλλά ζήτησε να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο   διάστημα στις κοινωνικές συναναστροφές.

Νέα μέτρα: Ανοίγουν τα ταξίδια από την Παρασκευή - Πώς θα ταξιδεύουμε

«Μπορούμε σιγά - σιγά να ανοίγουμε χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο» επισήμανε, ενώ όσον αφορά  τα προβλήματα με τα self test (τα οποία χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα», διαβεβαίωσε ότι θα λυθούν το επόμενο διάστημα.     

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ O ΠΕΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ 
 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στα προνόμια για τους εμβολιασμένους για τα οποία διευκρίνισε: 

Προνόμια για τους εμβολιασμένους και προτεραιότητα στις μετακινήσεις

 «Όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα». 

Μάλιστα πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό και έχουν κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου.

Σχετικά με το «αλαλούμ» στην ΕΕ σχετικά με το εμβόλιο της AstraΖeneca παραδέχθηκε ότι  η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη και ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ 

Για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την άγρια δολοφονία 20χρονης μητέρας,  ο κ. Πέτσας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς, αλλά και ότι στην κοινωνία κυριαρχούν θλίψη και  οργή για το αποτρόπαιο έγκλημα. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός, όπως έκανε λεπτομερώς αργότερα ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε  ότι εξετάζεται η  αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης για σκληρούς εγκληματίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top