Γλυκά Νερά: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα

Τσιάρας: «Το ειδεχθές έγκλημα έχει συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία»

Την αυστηροποίηση της ποινής των ισοβίων για τα ειδεχθή εγκλήματα, προκειμένου να μπορεί να εκτίεται η ποινή κατά τουλάχιστον 20 χρόνια, προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας, στον απόηχο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

«Αυτό το ειδεχθές έγκλημα έχει συγκλονίσει όλη την ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι σε όλους μας έχει δημιουργήσει πληθώρα - δικαιολογημένα θα έλεγα - πολύ αρνητικών συναισθημάτων», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Γλυκά Νερά : Πού αναζητούν τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν

Όπως τόνισε, αυτό το γεγονός δίνει στην κυβέρνηση την αφορμή «να επαναφέρουμε όλες εκείνες τις επιφυλάξεις που είχαμε εκφράσει όταν η προηγούμενη κυβέρνηση με μια αδικαιολόγητη σπουδή μία μέρα πριν κλείσει το ελληνικό κοινοβούλιο για να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές, υπερψήφισε έναν νέο ποινικό κώδικα σημεία του οποίου τυγχάνουν πολύ έντονης κριτικής και πολλών επιφυλάξεων από εκεί και πέρα».

Γλυκά Νερά: Η φωτογραφία με το μωρό της Καρολάιν που «ραγίζει» καρδιές

«Μετά από επικοινωνία μου με τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα, ότι πρόθεση της επιτροπής είναι να προτείνει σε λίγες μέρες από σήμερα, μαζί με το σύνολο των αλλαγών από την νομοθετημένη έκτιση της ποινής για να έχει κανείς το ευεργετικό πλεονέκτημα της απόλυσης από τα 2/5 στα 4/5. Τα 4/5 στα ισόβια είναι 20 χρόνια», υπογράμμισε.

Όπως εκτίμησε, η αυστηροποίηση της ποινής, ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό και το περί κοινού δικαίου αίσθημα, αλλά κυρίως ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top