Παραδοχή Γεωργιάδη για φαρμακευτική κάνναβη: Κάναμε λάθος το 2018  

«Αναγνωρίζουμε τη συμβολή  Καρανίκα» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης!

Άδωνις Γεωργιάδης Βουλή

«Κάναμε λάθος το 2018» παραδέχθηκε για τη φαρμακευτική κάνναβη ο  Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, σχετικά με την τότε αντίδραση της ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στην πρώτη προσπάθεια νομιμοποίησης της καλλιέργειας και εμπορίας για θεραπευτικούς σκοπούς.  

Φαρμακευτική κάνναβη: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης  

«Ναι είναι η απάντηση… λάθος κάναμε το 2018,  δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε χρόνο γι’ αυτό. Η  δική μας ιδεολογία έχει πολύ μεγάλη δύναμη, δεν έχουμε πρόβλημα να παραδεχθούμε το λάθος και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει και δεν έχει κανένα μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή» τόνισε ο  Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε «πραγματική αγορά για ιατρικούς σκοπούς και πραγματικούς ασθενείς».

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης 

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έπλεξε και το εγκώμιο του… Ν. Καρανίκα, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρρα για το ζήτημα, σε μια αναφορά που μοιάζει με… τρολάρισμα:

Θεοδωράκης: Ναι στη φαρμακευτική χρήση της κάνναβης - Να συζητήσουμε και τη ψυχαγωγική χρήση της

«Δεν αναφερθήκατε εσείς, να  αναφερθώ εγώ. Να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα. Έχουμε διαφορές,  έχουμε συγκρουστεί,  ωστόσο στην  περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής: Η παρουσία Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό τον τιμά»! 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top