Φώφη Γεννηματά: «Είμαστε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων»

Όσα δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την εργατική Πρωτομαγιά

Nα εμβολιαστούν με προτεραιότητα οι εργαζόμενοι του τουρισμού ζήτησε από τη Βουλή η Φώφη Γεννηματά

Με αφορμή των εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Φώφη Γεννηματά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε τη στήριξή της στους εργαζόμενους, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης: Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις

Ολόκληρη η δήλωσή της:

«Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ - εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα. Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους. 

Φώφη Γεννηματά

H Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση της Βουλής για τον τουρισμό και την πανδημία τον περασμένο Απρίλιο  /Φωτογραφία Eurokinissi

Η πολυπόθητη όμως επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα ερείπια των μικρομεσαίων, στις ουρές της ανεργίας ή τους μισθούς της φτώχειας. Χρειαζόμαστε δουλειές που ανταμείβουν, αξιοποιούν τη γνώση και τις δεξιότητες, ενσωματώνουν την καινοτομία και αυξάνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας. Για να αποκτήσει βάσεις η επανεκκίνηση, να μεγαλώσει η πίτα της ανάκαμψης και να ωφεληθούν όλοι. 

Γκάλοπ GPO: Κυρίαρχη η Γεννηματά στον χώρο της κεντροαριστεράς 

Γι' αυτό σήμερα δεν τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων. Με τα δεδομένα συνεχώς να επιδεινώνονται, είμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top