Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα με 13,5 μονάδες για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αξιολόγησαν οι Έλληνες τη στάση του Νίκου Δένδια στην Τουρκία

Με 13,5 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, όπως έδειξε νέα δημοσκόπηση του και της Pulse.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Η εν λόγω έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε όλη την Ελλάδα κατά το διάστημα 23 - 25 Απριλίουκαι συμμετείχαν 1.305 άτομα. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με την πρόθεση ψήφου, την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία όπως επίσης και για τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικού, Νίκου Δένδια, με τον Τούρκο ομόλογό του.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ  συγκέντρωσε το 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5% Ελληνική Λύση με 4%, ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7%.

Το 5% των απαντήσεων συγκεντρώθηκε στο «λευκό, άκυρο ή αποχή» ενώ το 9,5%. στο «δεν απαντώ/αναποφάσιστοι».

Πρόθεση ψήφου / Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - Pulse

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα και το 27% κανέναν από τους δύο.

Καταλληλότητα για πρωθυπουργία / Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - Pulse

Σχετικά με τη στάση του Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, το 75% των συμμετεχόντων αξιολόγησε θετικά τη στάση του (51% σίγουρα θετικά, 24% μάλλον θετικά). Από την άλλη, το 11% την κρίνει αρνητικά (7% μάλλον αρνητικά, 4% σίγουρα αρνητικά), ενώ το 14% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Αξιολόγηση της στάσης Δένδια στην Τουρκία / Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - Pulse

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της στάσης του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, τάχθηκε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top