Δένδιας στο euronews: «Η Τουρκία πρέπει να δεχτεί το Διεθνές Δίκαιο»

Όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων στον Ν. Δένδια και το νέο μήνυμα του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Τουρκία   

Συνέντευξη στο euronews παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και την επίσκεψή του στη γείτονα χώρα και τον Μελβούτ Τσαβούσογλου, το μεταναστευτικό και το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

Νέο μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Απαραίτητος ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία δεν επιδεινώθηκαν μετά την έντονη συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του. «Η συζήτηση μς τον φίλου μου Μελβούτ Τσαβούσογλου ήταν απλά ξεκαθάρισμα των ελληνικών θέσεων» είπε.

«Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δε δέχεται τους κοινούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας για να λυθεί το πρόβλημα. Είναι σαν η μια πλευρά να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με ευκλείδειο θεώρημα και η άλλη με ελλειπτική γεωμετρία που δεν υπάρχει. Δεν μπορούν να λύσουν έτσι μαζί ένα πρόβλήμα» είπε ο Νίκος Δένδιας. «Ένας τρόπος για να λύσουμε τις διαφορές μας, είναι να αποδεχθεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο» τόνισε.

Τσαβούσογλου: «Ο Δένδιας με στεναχώρησε - Δε φέρθηκε με ειλικρίνεια»

Ο υπουργός απάντησε και στις κατηγορίες της Τουρκίας για την απώθηση των μεταναστών. Όπως είπε, η Τουρκία δε δικαιούται να κάνει μαθήματα για ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικά μετά τα περιστατικά στον Έβρο.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα τουρισμού, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ο τρόπος που χειρίστηκε η Ελλάδα την πανδημία «είναι παράδειγμα». «Η Ελλάδα δε θα άνοιγε αν δεν ήταν σίγουρη ότι μπορεί να προστατέψει τους πολίτες και τους επισκέπτες της» ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top