Κεραμέως: 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες - Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων και τις Πανελλήνιες

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τo άνοιγμα των σχολείων και τις εξετάσεις προχώρησε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Kατανοούμε τις αγωνίες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο» είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Τι αλλάζει - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου όπως ανέφερε και χθες ο πρωθυπουργός. Η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι φέτος δε θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. 

Το σχολικό έτος παρατείνεται για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, όπως είπε η υπουργός Παιδείας. 

Απαραίτητη προϋπόθεση τα self test

Αναφορικά με τα self tests, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Έτσι δεν υπήρξε διασπρά στη σχολική κοινότητα.

Σχολεία: Ανοίγουν 10 Μαΐου δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια

Ωστόσο τα self tests είναι απαραίτητα για όλους τους μαθητές, όπως και για τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα για να προληφθεί πιθανή μετάδοση στον χώρο του σχολείου.

Στο τραπέζι μέτρα για τις Πανελλήνιες

Σε ερώτηση σχετικά με το τι μέτρα αναμένονται να ληφθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι «πρώτη έγνοια είναι η προστασία της υγείας όλων».

Ξεκαθάρισε ότι στο άμεσο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέτρα που θα ισχύσουν για τους συμμετέχοντες και τους επιτηρητές των εξετάσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top