Η απάντηση Μηταράκη στη χυδαία επίθεση από Τούρκο υπουργό

Ο Σοϊλού κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιχειρεί να κάψει πρόσφυγες

Απάντηση στη χυδαία επίθεση του Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά της Ελλάδας έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης

Χυδαία επίθεση κατά της Ελλάδας με ένα προαπαγανδιστικό βίντεο αμφιβόλου προελεύσεως εξαπέλυσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Ο Σοϊλού, σε ανάρτησή του στο twitter, ισχυρίζεται – επικαλούμενος το βίντεο – ότι η Ελλάδα οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να κάψουν ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες, υπό την επίβλεψη των Ευρωπαίων.

Τουρκία: Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιχειρεί να κάψει ανθρώπους

Μηταράκης για μεταναστευτικό: «Ώρα η Ευρώπη να δώσει μια βιώσιμη λύση»

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους. Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης. Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά, θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού», αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του.

Η απάντηση του Νότη Μηταράκη στον Σοϊλού

«Ξεκάθαρα, η χώρα μας φυλάει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της, αλλά το κάνει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας στην πρωτοφανή επίθεση του Σοϊλού κατά της Ελλάδας.

«Η Τουρκία είναι μια οργανωμένη χώρα, έχει υποχρέωση να αποτρέπει τις παράτυπες εξόδους από τα σύνορά της. Κι αφού η Τουρκία έχει την ικανότητα με το λιμενικό της να παρακολουθεί τη θαλάσσια ζώνη όντας ασφαλής χώρα δεν επιτρέπεται από την κοινή δήλωση του 2016 (για το μεταναστευτικό) να έχουμε αφίξεις στη χώρα μας», σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Μετανάστευσης.

«Εμείς, όπως αποδείξαμε και το Φεβρουάριο του 2020, αλλά και πρόσφατα στη Λέσβο, έχουμε την ικανότητα, τα μέσα, αλλά κυρίως τους ανθρώπους στη θάλασσα, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, έτοιμοι να προστατέψουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και το κάνουμε, έχουμε πολύ λίγες (μεταναστευτικές) ροές, πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, τονίζοντας πως η γραμμή είναι σαφής: προασπίζουμε τα εθνικά μας δίκαια με αποφασιστικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top