Μοιρασμένη στα τρία η ηγεσία της Λιβύης: Ποιοι στηρίζουν Ελλάδα

Κάτια Μακρή: Η Αθήνα ξαναμπήκε στο παιχνίδι

Στα τρία είναι μοιρασμένη η ηγεσία της Λιβύης, όπως τόνισε στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η Κάτια Μακρή.

 «Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής είναι μαζί μας. Ο πρωθυπουργός, που πήγες προχθές με την κουστωδία του στην Άγκυρα, είναι στο άρμα του Ερντογάν. Και ο Πρόεδρος της Λιβύης, που ήρθε την Τετάρτη στην Ελλάδα, είναι στη μέση. Δεν είναι εύκολο λοιπόν να συνεννοηθείς μαζί τους», τόνισε.

«Παρ’ όλα αυτά, η Αθήνα ξαναμπήκε στο παιχνίδι της Λιβύης και σ’ αυτά τα διπλωματικά “πήγαινε - έλα” των τελευταίων ημερών, έχουμε δύο χειροπιαστά πράγματα», είπε και πρόσθεσε:

Ελλάδα – Λιβύη: Επανεκκίνηση της συζήτησης για τις θαλάσσιες ζώνες

-    Το ένα είναι ότι από όλες τις πλευρές, και από τις τρεις πήραμε τη διαβεβαίωση ότι δε θα ψηφιστεί τουρκολιβυκό μνημόνιο, όσο υπάρχει προσωρινή κυβέρνηση, δηλαδή έως το τέλος του 2021. Παρά την τεράστια πίεση που ασκεί ο Ερντογάν.

-    Παράλληλα, επισφραγίστηκε η πρόθεση να επιταχυνθούν οι τεχνικές επιτροπές για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

«Η Αθήνα ξέρει ότι για την Τουρκία η Λιβύη είναι πυλώνας της πολιτικής της. Θα δοθεί μεγάλη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει εκεί. Αλλά τουλάχιστον κερδίσαμε χρόνο», κατέληξε η κυρία Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top