Κρίσιμα τετ-α-τετ Δένδια στην Άγκυρα

Στις 15.00 η συνάντηση με Ερντογάν, το απόγευμα με Τσαβούσογλου

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τη συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη    

Νέο ενδιαφέρον δίνει στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα η πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πριν το ραντεβού με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η πρόσκληση Ερντογάν προς τον κ. Δένδια έφθασε στο υπουργείο Εξωτερικών από το τουρκικό προεδρικό μέγαρο χθες το απόγευμα, λίγο πριν αρχίσει η διυπουργική τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Και με τον Ερντογάν θα συναντηθεί ο Δένδιας στην Άγκυρα! 

Οι προσδοκίες στην ελληνική κυβέρνηση είναι χαμηλές καθώς μόλις λίγες ώρες πριν ο Τούρκος Πρόεδρος απειλούσε με νέα εισβολή στην Κύπρο, ενώ υπονόησε πως η Αγκυρα σκοπεύει να κάνει έρευνες στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου. 

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η κίνηση αυτή του Ερντογάν θέλει να στείλει διπλό μήνυμα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στις Βρυξέλλες, ότι κάνει προσπάθειες για να εξομαλυνθεί το κλίμα.

Έτσι, από την ελληνική πλευρά δεν αποκλείουν και την πιθανότητα ο Ερντογάν να απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τι θα συζητήσουν Δένδιας – Τσαβούσογλου

Το μήνυμα της Ελλάδας στην Τουρκία είναι ξεκάθαρο: ανάγκη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και παύση των προκλήσεων.

Οι δύο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσουν σήμερα για το σύνολο των διμερών θεμάτων αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Παράλληλα, στο τραπέζι θα βρεθεί και το προσφυγικό, καθώς Τουρκία και Ευρώπη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία, που θα αντικαταστήσει την κοινή δήλωση του 2016.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top