Και με τον Ερντογάν θα συναντηθεί ο Δένδιας στην Άγκυρα!  

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Τουρκία  

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τη συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη    

Και με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην αυριανή επίσκεψή του στην Άγκυρα, όπου θα συναντήσει και τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου!       

Τι συζήτησαν Δένδιας – Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη

Στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας»

Συμμετοχή Ν. Δένδια και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχαν νωρίτερα σήμερα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης  στην Αίθουσα ΣΑΓΕ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Βασικό θέμα της συνεδριάσεως ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως Συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία θα πρέπει στην φάση αυτή να αναλογιστεί την φύση της μελλοντικής της παρουσίας στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στην χώρα, το οποίο θα έβαζε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών και των ανηλίκων.

Πρόσθεσε επίσης ότι ένα τέτοιο σενάριο θα είχε επιπτώσεις για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω μιας σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top