Self tests: Ποιοι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα τα κάνουν υποχρεωτικά

Τι ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης

«Ο εφοδιασμός των φαρμακείων με self tests εξελίσσεται ομάλα» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Από τα 10.155 φαρμακεία μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί, 832.831 self tests σημείωσε.

Self tests: Ποιοι παίρνουν σειρά για να τα κάνουν υποχρεωτικά

Αναφέρθηκε στην προτεραιοποίηση των πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες θα κάνουν self tests μετά τους μαθητές. Οι κατηγορίες του δημόσιου τομέα που ο έλεγχος είναι υποχρεωτικός είναι οι εξής:

  • υπάλληλοι ΚΕΠ,
  • ΟΤΑ,
  • εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,
  • δικαστικοί λειτουργοί,
  • δικαστικοί υπάλληλοι και
  • εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας.

Από Δευτέρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν βεβαίωση του αποτελέσματος του τεστ από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Τι γίνεται σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, ο εργαζόμενος θα πρέπει να προβεί σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμεί με δικά τους έξοδα.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο εργαζόμενος επιστρέφει στην εργασία του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να γίνει ο επαναληπτικός έλεγχος, ο εργαζόμενος θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για να προστατεύσει τους γύρω του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top