Συνάντηση Μητσοτάκη - Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου  

Ενόψει της συνάντησης ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας αλλά και για τη Λιβύη   

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενόψει της επίσκεψης του κ. Δένδια  την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Λιβύης: Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση  

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  Ο ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ 

Δένδιας-Τσαβούσογλου συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 23 Μαρτίου, όταν και ντα είχαν πει για λίγο στο περιθώριο της συνάντησης των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. 

Τα θέματα συζήτησης θα είναι ο καθορισμό θαλασσίων ζωνών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις, η Πενταμερής για το Κυπριακό, η Λιβύη, η Συρία  αλλά και ζητήματα οικονομικής συνεργασίας. Η  Άγκυρα βάζει: τις δικές της διεκδικήσεις, μεταξύ των οποίων την αποστρατικοποίηση των νησιών αλλά και μειονοτικά ζητήματα. 

Δένδιας: Παράνομο το μνημόνιο με Τουρκία για τον αν. πρωθυπουργό Λιβύης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ  ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 


Χθες, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν υποδεχόταν τον πρωθυπουργό της Λιβύης και 14 υπουργούς της,  ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, συναντούσε στη Βεγγάζη όσους γυρίζουν την πλάτη στο ανυπόστατο τουρκο-λιβυκό  μνημόνιο. 

Επανεκκίνηση σχέσεων με Λιβύη με επίσκεψη Μητσοτάκη

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ανοικοδόμηση της χώρας» τόνισε ο κ. Δένδιας ο οποίος πρόσθεσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κύριε Αναπληρωτή Πρωθυπουργέ, για την ευθεία τοποθέτησή σας για το παράνομο «μνημόνιο» που υπεγράφη από τη Διοίκηση του GNA και την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top