Κεραμέως: Tον Ιούνιο η παράταση του σχολικού έτους

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές και τα πανεπιστήμια

Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους, όπως διευκρίνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: «Προσπαθούσαμε τέσσερα χρόνια να κάνουμε παιδιά»

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Κεραμέως στο Star: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για άνοιγμα των σχολείων!

Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας, κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, όπως είπε, και «πάει πολύ καλά», όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης.  Η παράταση του σχολικού έτους θα γίνει εντός του Ιουνίου, όπως διευκρίνισε. 

Κεραμέως: Καίριος ο ρόλος των διευθυντών σχολείων στην αξιολόγηση

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές 

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως πέρυσι.

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνουν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.

Μείωση της ύλης στις εξετάσεις Γυμνασίου - Λυκείου

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων -πέραν της μείωσης για την Γ΄Λυκείου- η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι οποιαδήποτε προσαρμογή θα αποφασιστεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται μείωση της τάξης του 20%. Πάντως είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθούν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Σημειώνεται ότι λόγω κορωνοϊού οι εξετάσεις είχαν ματαιωθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά. 

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για τα τεστ ανίχνευσης του COVID;-19

Αναφορικά με τα τάμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των πέντε εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και θα δοθούν σε πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top