Κυμπουρόπουλος: Τον «αδειάζει» η ΝΔ για την ψήφο του κατά των αμβλώσεων

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των γυναικών» απαντά ο ίδιος

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Άνθρωπος είμαι πρώτα και μετά ανάπηρος»

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος φέρεται να τάχθηκε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, δίνοντας την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΝΔ «άδειασε» τον ευρωβουλευτή, τονίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των γυναικών

Ο Ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι δεν έχει ταχθεί ποτέ κατά των αμβλώσεων και ότι η επίμαχη τροπολογία αφορά στα δικαιώματα των παιδιών, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των γυναικών στο σώμα τους. Υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση... Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων.Συλλήβδην τάχθηκα υπέρ σε ψηφίσματα παρελθόντος».

Ηλιόπουλος - ΣΥΡΙΖΑ: Η ψήφος του είναι ντροπή για τη χώρα

Λίγο νωρίτερα, το θέμα είχε σχολιάσει από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος. «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα Η "μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών» έγραψε στο twitter.

Ζαγοράκης και εκ παραδρομής καταψήφιση για ΛΟΑΤΚΙ

Το θέμα με τον ευρωβουλευτή Κυμπουρόπουλο έρχεται λίγο μετά το ζήτημα που είχε προκύψει με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος είχε πρόσφατα καταψηφίσει την έκθεση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την ΕΕ «Ελεύθερη Ζώνη» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την περασμένη Παρασκευή και ο Θοδωρής Ζαγοράκης αρχικά καταψήφισε στην τελική ψηφοφορία.

Λίγο αργότερα, έγραψε στο Facebook πως εκ παραδρομής καταψήφισε το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος: «Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισα όλες τις τροπολογίες υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος υπερψηφίζοντάς το».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top