Δένδιας: «Θα απαντήσουμε στην Τουρκία διπλωματικά»

Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν οι διευρενητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας. Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (16/3)

Μετά από περίπου 4 ώρες, ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η Αθήνα κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, γνωρίζοντας ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί τις συνομιλίες ως «κόλπο», για να αποφύγει τις Ευρωπαικές κυρώσεις. 

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Σε γνωστό ξενοδοχείο ο 62ος γύρος

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις έγιναν σε «καλό κλίμα» και θα υπάρξει και 63ος γύρος.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθισαν από την ελληνική πλευρά οι πρεσβευτές Παύλος Αποστολίδης, Αλέξανδρος Κουγιού και η διπλωμάτης Ιφιγένεια Καναρά, ενώ από τη μεριά της Τουρκίας οι διπλωμάτες Σεντάτ Ονάλ, Τσαγατάι Ερτσίγες και Μπαρίς Καλκαβάν.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία δε θα φύγει σήμερα από την Αθήνα, αφού αύριο ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ, Σεντάτ Ονάλ. 

Δένδιας για διερευνητικές: «Θα απαντήσουμε στην Τουρκία διπλωματικά»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ Αλ Μάλικι, αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας. 

Δένδιας - Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ, Ριάντ Αλ Μάλικι. Eurokinissi

Όπως είπε, ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του για τον γύρο των διερευνητικών και το γενικό πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα «προσέρχεται στις επαφές με καλή πίστη».

«Ευελπιστούμε ότι οι επαφές θα οδηγήσουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους για την επίλυση της μόνης κοινής διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στη βάση της Unclos και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου»

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα απαντήσεις «διπλωματικά» στις μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας.

«Με την ευκαιρία θα ήθελα να παρατηρήσω ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, όσον αφορά την Ελλάδα θα απαντηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο δια της διπλωματικής οδού»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top