Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεο - αγανακτισμένους στις πλατείες

Tην Παρασκευή στη Βουλή η απάντηση του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα

H τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Tην Παρασκευή στη Βουλή θα απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.  

Η ίδια σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι ο πρωθυπουργός θα αναδείξει την ουσία και θα προσέλθει με προτάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας»

Επανέλαβε ότι το περιστατικό της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη είναι μια ενοχλητική εικόνα και τόνισε ότι η άσκοπη βία δε δικαιολογείται. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση διερευνάται μαζί με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στιγμιότυπο από το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης- φωτογραφία Eurokinissi

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι το γεγονός δεν ακυρώνει τη συνολική εικόνα και τη δουλειά της αστυνομίας σε δύσκολες συνθήκες, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται την κατάσταση και ότι θέλει νεο-αγανακτισμένους στις πλατείες.

Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη 

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, το μεσημέρι της Κυριακής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης- 7/3/21

Σε βίντεο απαθανατίζεται αστυνομικός να χτυπά με γκλοπ νεαρό, με αυτόπτες μάρτυρες- κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν έλεγχο σε μια οικογένεια που καθόταν σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας. Όπως υποστηρίζουν, πριν προλάβουν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς πως έχουν πάνω τους τις αστυνομικές τους ταυτότητες κι έχουν στείλει και τα απαραίτητα sms, οι αστυνομικοί άρχισαν να είναι εριστικοί και κάποιος νεαρός άρχισε να διαμαρτύρεται. Τότε ακολούθησαν οι εικόνες βίας που παρακολούθησε όλη η χώρα, ενώ άλλοι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν στους αστυνομικούς να σταματήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. 

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως υπήρξε απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά των αστυνομικών, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανέφερε χθες ότι «Η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι. Άσκοπη βία δε δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό».

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η Πελώνη απαντά στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», με την Αριστοτελία Πελώνη να απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η  Αντιπολίτευση  επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top