Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τη νέα πυραυλική επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Έπληξε τον μείζονα πετρελαϊκό λιμένα Ras Tanura

ελληνικό ΥΠΕΞ

Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει η Ελλάδα για τη νέα πυραυλική επίθεση που έπληξε τον μείζονα πετρελαϊκό λιμένα Ras Tanura, στη Σαουδική Αραβία, στις 7 Μαρτίου, θέτοντας σε κίνδυνο εγκαταστάσεις, αλλά και άμαχο πληθυσμό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή.

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση που έπληξε τον μείζονα πετρελαϊκό λιμένα Ras Tanura, θέτοντας σε κίνδυνο εγκαταστάσεις, αλλά και άμαχο πληθυσμό. Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή.

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα».

H Σαουδική Αραβία ενημέρωσε ότι o μεγαλύτερος τερματικός πετρελαίου του κόσμου δέχθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου επίθεση από πυραύλους και drones, χωρίς ωστόσο η παραγωγή να επηρεαστεί. Η τελευταία αυτή επίθεση στη δεξαμενή Ras Tanura, πίσω από την οποία είναι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σύμφωνα με το Ριάντ, αποτελεί το αποκορύφωμα κλιμακούμενων διενέξεων στην περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top