ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία»

«Παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια»

ελληνικό ΥΠΕΞ

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για τις πρόσφατες νέες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες νέες επιθέσεις έναντι της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες ευθέως παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα».

Επίθεση των Χούθι με πυραύλους

Σημειώνεται ότι σειρά εκρήξεων συγκλόνισαν το Ριάντ το Σάββατο, ενώ η σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε ότι αποκρούσθηκε επίθεση των δυνάμεων των ανταρτών Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους κατά της πρωτεύουσας. Οι αντάρτες Χούθι, υποστηριζόμενοι από το Ιράν στη σύρραξη της Υεμένης, έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ηγείται στρατιωτικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης. Στην Υεμένη, οι δυνάμεις των Χούτι διεξάγουν πολύνεκρη επίθεση σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της πετρελαϊκής ζώνης Μαρίμπ, τελευταίο οχυρό των κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top