Στην πλατεία Συντάγματος Κικίλιας, Αρκουμανέας και Σχοινάς

Σχοινάς: «Η Ελλάδα κάνει ένα μικρό θαύμα»

Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισκέφθηκαν την πλατεία Συντάγματος και το σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», όπου Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν από το πρωί δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση του προγράμματος και αναφέρθηκε στην επιτυχία που έχει σημειώσει το πρόγραμμα όλον αυτό τον καιρό.

Οι κύριοι Κικίλιας, Αρκουμανέας και Σχοινάς

«Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καλωσορίζουμε τον Επίτροπό μας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά σε ένα από τα πιο επιτυχημένα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υλοποιείται στη χώρα μας και του οποίου πλέον την τεχνογνωσία ζητούν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης: Το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας» είπε.

«Τις ΚΟΜΥ τις γνωρίζετε πλέον πολύ καλά όλοι, όλη η ελληνική κοινωνία. Είναι σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε νησί, σε κάθε πύλη εισόδου - προφανώς και στο Μετρό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα και στην πλατεία Συντάγματος - και όπου χρειαστεί, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας, τεστάροντάς τους με σύγχρονη τεχνολογία, με τεστ που διενεργούνται με ασφάλεια, με μηνύματα στο κινητό για το αρνητικό τεστ και με εργαζόμενους με πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού» δήλωσε.

«Ευχαριστώ πολύ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πολύ μεγάλη συνεισφορά. Να θυμίσω ότι η Ε.Ε. χρηματοδοτεί εξολοκλήρου το πρόγραμμα αυτό. Θα ήθελα να πω ότι όπως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς πλέον τους εμβολιασμούς - και θα προχωρήσουμε ακόμα ταχύτερα από τον επόμενο μήνα - είναι πάρα πολύ σημαντικός ο συνδυασμός «εμβολιάζομαι, άρα χτίζω ένα τείχος ανοσίας» και από την άλλη «τεστάρομαι, άρα γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκομαι ως προς την Covid και παίρνω τα σωστά μέτρα ατομικής προστασίας, προφυλάσσω την οικογένειά μου και τους συνανθρώπους μου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και στην επιστροφή στην κανονικότητα.» ανέφερε τέλος.

Σχοινάς: «Η Ελλάδα κάνει ένα μικρό θαύμα»

«Ξεκίνησα την επίσκεψή μου την Πέμπτη, επισκεπτόμενος το κέντρο εμβολιασμού «Προμηθέας» και την τελειώνω εδώ στις Κινητές Ομάδες Υγείας. Η εντύπωσή μου είναι ότι η Ελλάδα που είναι μια χώρα με δεδομένο μέγεθος και υποδομές, κάνει ένα «μικρό θαύμα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υγείας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

«Ειδικά αυτό το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας, είναι ένα σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη την ώρα της μάχης. Αυτά τα 500 οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα, πληρωμένα 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισκέπτονται όλη την επικράτεια, την κάθε εσχατιά της χώρας, τις δομές των ηλικιωμένων και πρωταγωνιστούν, όπως βλέπετε, σε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ελέγχου, τεστ, συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια του εμβολιασμού και, με λίγα λόγια, θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο καλοξοδεμένο μπορούσε να κάνει η Ευρώπη με τα χρήματά της στην κορυφαία αυτή στιγμή της μάχης» ανέφερε.

Αρκουμανές: «Όπλο μας οι Κινητές Ομάδες»

Από τη μεριά του, ο κ. Αρκουμανές είπε: «Σε όλα τα νησιά, στα σύνορα, βοηθούν στους εμβολιασμούς, έχουν πάει σε εκατοντάδες ιδρύματα, έχουν εμβολιάσει χιλιάδες ανθρώπους που είχαν ανάγκη, ειδικά ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα, πήγαν οι Κινητές Ομάδες.

Πραγματικά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους μήνες, αυτόν τον έναν χρόνο, οι Κινητές Ομάδες ήταν το «όπλο» που μας βοήθησε πάρα πολύ να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με την επιτυχία που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top