Διακυβερνητικό συμβούλιο άμυνας Ελλάδας - Κύπρου

Στόχος η από κοινού διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας στην Αν. Μεσόγειο

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις εργασίες του 7ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας Ελλάδος - Κύπρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της μόνιμης, σταθερής και αναβαθμισμένης πολιτικής συνεργασίας των δύο χωρών στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Ο Κύπριος υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποδέχθηκε την πρόταση του Έλληνα ομολόγου του να επισκεφθεί την Ελλάδα στις 16 Φεβρουαρίου.

Διακυβερνητικό συμβούλιο άμυνας Ελλάδας-Κύπρου με θέμα τις προκλήσεις ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αντικειμενικός σκοπός των ενεργειών των δύο χωρών, είναι η από κοινού διαμόρφωση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

«Στο σημερινό Διακυβερνητικό Συμβούλιο αναφερθήκαμε στη κατάσταση ασφαλείας που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο από ενέργειες και αξιώσεις που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Με τον κ. Πετρίδη «διαπιστώσαμε ότι μέσω των συναντήσεών μας, ο συντονισμός και η συνέργεια μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου αναβαθμίζονται διαρκώς, ενώ παράλληλα διεκπεραιώνονται με ταχύτητα σημαντικά θέματα της αμυντικής μας συνεργασίας. Συζητήσαμε τις δυνατότητες για βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας και την εν γένει περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα, σε σειρά θεμάτων, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και της Ε.Ε.. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδουμε στις τριμερείς αμυντικές συνεργασίες Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά και τις αμυντικές συνεργασίες με κ-μ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», επισήμανε περαιτερω. 

Στο πλαίσιο του 7ου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας Ελλάδος - Κύπρου, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα δύο υπουργεία και τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Φρουράς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top