Κικίλιας για τους εμβολιασμούς στο Star: Θα αυξηθούν κατά πολύ την άνοιξη  

Τι δήλωσε για μεταλλάξεις και πρόταση απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ.

Για τους ρυθμούς του εμβολιασμού και τις μεταλλάξεις μίλησε επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα,  στο β΄ μέρος της συνέντευξής του.  

 Κικίλιας στο Star για τον κορωνοϊό: Τα πράγματα δεν πάνε καλά

Όσον αφορά τον εμβολιασμό ο κ. Κικίλιας απάντησε στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα για το αν θα μπορέσει να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι ρυθμοί, ότι «τους ρυθμούς θα τους διατηρήσουμε και θα τους αυξήσουμε».   

«Η Ευρώπη είναι μεγάλο καράβι, στρίβει δύσκολα, αλλά όταν στρίψει δύσκολα μπορεί κάποιος να τη σταματήσει» τόνισε επίσης σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ, ενώ επισήμανε ότι  «απέδωσε η πίεση».

«Ανάσα» στην Ελλάδα με 90.000 εμβόλια επιπλέον από την Pfizer  

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τον Φεβρουάριο θα έχουμε τριπλασιασμό των εμβολιασμών, τον Μάρτιο ακόμα περισσότερους και τους μήνες Απρίλιο – Ιούνιο μία μεγάλη αύξηση των  δυνατοτήτων εμβολιασμού, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες ανέφερε ότι ευελπιστεί πώς  θα προχωρήσει ο εμβολιασμός μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «μεταλλάξεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» ενώ σχετικά με το αν τα εμβόλιά θα είναι αποτελεσματικά επικαλέστηκε  την άποψη της αρμόδιας Επιτροπής για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας και της επικεφαλής κας Θεοδωρίδου, ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή προστασία. «Επομένως δεν πρέπει να  δημιουργείται πανικός για τις μεταλλάξεις. Πρέπει να αφήνουμε τους ειδικούς να αποφαίνονται» υπογράμμισε,  ενώ σε μια αιχμή για όσους τοποθετούνται δημόσια πρόσθεσε ότι «όποιος μιλάει δημόσια πρέπει να προσέχει τι λέει».  

Δημόπουλος στο Star: «Η νέα μετάλλαξη έχει αυξημένη μεταδοτικότητα»

Στο διευκρινιστικό ερώτημα της Μ. Ζαχαρέα πάντως «για ποιον  χτυπά η καμπάνα;» ο Υπουργός Υγείας δε θέλησε να αποσαφηνίσει σε ποιον ή ποιους αναφέρεται αλλά σημείωσε ότι «ούτε θα πανικοβάλλουμε τον κόσμο ούτε θα καθησυχάζουμε τον κόσμο».  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 μ.μ λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων παρέπεμψε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «οπότε αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά άφησε ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, λέγοντας:  «Αν τα δεδομένα είναι τέτοια,  θα πάρουμε τα μέτρα που θα χρειαστεί. 

Καταλήγοντας ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: Ζούμε έκτακτες καταστάσεις, πρέπει η ελληνική κοινωνία να μείνει όρθια, τα συνυπολογίζουμε όλα, αλλά προέχει η δημόσια υγεία».    
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top