Κικίλιας: 26 κρούσματα μεταλλάξεων Covid-19 μέχρι τώρα στην Ελλάδα! 

Ανακοίνωσε τη δημιουργία δικτύου για την επιτήρηση των μεταλλαξεων 

26 είναι τα κρούσματα μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου για τις μεταλλάξεις μετά από σύσκεψη με ειδικούς.  

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Το δίκτυο θα έχει ως αντικείμενο την  επιτήρηση και επαγρύπνηση, με στόχο τον συντονισμό των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, καθώς ανησυχούν τους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.   
 
Η σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Θάνου, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα, Γιώργου Σουρβίνου, Δημήτρη Παρασκευή και Γκίκα Μαγιορκίνη.

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη του ιού εντοπίστηκε στην Ιαπωνία

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου για τις μεταλλάξεις, έτσι ώστε, όπως είπε, «να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην σωστή επιδημιολογική ανάλυση, γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών».

Ειδικότερα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).

Σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι 26 έως σήμερα αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι’ αυτά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top