Παπαθανάσης: Προτείνουμε να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τη Δευτέρα

Πιθανή και η επανεκκίνηση της εργασίας λαχειοπώλων

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα προτείνει σήμερα στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και να μπορούν να εργαστούν οι λαχειοπώλες από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open TV.

Αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού για το λιανεμπόριο

Το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ από τις 25 Ιανουαρίου ήταν στα επικρατέστερα σενάρια για τις ανακοινώσεις που αναμένονται σήμερα Παρασκευή, αφότου συνεδριάσει  η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, το πρωί.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο κάνει την πρόταση, η επιτροπή λοιμωξιολόγων το εξετάζει και την τελική απόφαση από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων λαμβάνει ο Πρωθυπουργός.

Lockdown: Έρχονται αποφάσεις για κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Θετικός στην πρόταση του υπουργείου έδειξε να είναι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε ότι μπορούν να γίνουν μικρά βήματα, «ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», προσθέτοντας ότι πηγαίνουμε καλά στα κρούσματα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την 29η Γενάρη, με πλάνο για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων και πιθανώς και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φλεβάρη.

«Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση επανεκκίνηση της εστίασης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top