Ταραντίλης: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού - Δεν καταργούνται τα SMS

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων»

Στο επίκεντρο των επόμενων βημάτων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση βρίσκεται το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, σύμφωνα με τον Χρήστο Ταραντίλη.

«Προχωράμε με μικρά βήματα σε μια μερική κανονικότητα. Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων», είπε ο κυβερνητικός εκπροσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Lockdown: Aύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

Όπως είπε, θα συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα πηγαίνει καλά, υπογραμμίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον φυσικό χώρο διδασκαλίας.

Θα καταργηθούν τα sms στο 13033 και η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Ο κ. Ταραντίλης έδειξε «παράταση» με άγνωστο ορίζοντα για τα sms στο 13033, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό να τηρούμαι τα υπάρχοντα μέτρα», είπε, σημειώνοντας πως «πρόκειται για δύο πολύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρηθού,ν ώστε να μην αφήσουμε την πανδημία να μας ξεφύγει».

Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής; 

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι «προχωρούμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό».

«Οι εμβολιασθέντες, κάποιοι και με τη δεύτερη δόση, ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα. Είναι αυτονόητο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση. Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης», σημείωσε. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία, η Ελλάδα πέφτει στο ποσοστό των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους.

εμβόλιο ανά 100 κατοίκους

Η χώρα μας έχει χορηγήσει 1,03 δόσεις εμβολίου ανά 100 κατοίκους και είναι από τις τελευταίες στη λίστα / Πηγή πίνακα: Our World In Data

Η χώρα μας έχει χορηγήσει 1,03 δόσεις εμβολίου ανά 100 κατοίκους και είναι από τις τελευταίες στη λίστα.

Σε λίγο καλύτερη θέση είναι η Κύπρος με 1,17 δόσεις ανά 100 κατοίκους, ενώ πρώτο με διαφορά είναι το Ισραήλ με 35,35 δόσεις ανά 100 κατοίκους.

Τι είπε για τις μεταλλάξεις του ιού

Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται προσοχή.

«Οι μεταλλάξεις μπορεί να αντιμετωπίζονται από τα εμβόλια, αλλά έχουν κάποια συγκεκριμένη χαρακτηριστικά, όπως έντονη μεταδοτικότητα και γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε.

«Ηγέτης με σύνεση ο Μπάιντεν»

Σε προοπτικές για «την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων προς όφελος των δυο χωρών και των δύο φίλων λαών καθώς και τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας», αναφέρθηκε ο κ. Ταραντίλης, σχολιάζοντας την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε όσα είπε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «για έναν έμπειρο πολιτικό που γνωρίζει όσο λίγοι την περιοχή μας αλλά και τις ευαισθησίες μας» και πρόσθεσε: «είναι επίσης ένας ηγέτης ο οποίος πορεύεται με σύνεση αλλά και με αυτοπεποίθηση κυρίως όμως πορεύεται με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top