Γεραπετρίτης: Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 0,8% των πολιτών

«Στην Ελλάδα αίρονται μέτρα, στην Ευρώπη επιβάλλονται»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού.

Εξηγώντας το γιατί στη χώρα μας αίρονται περιοριστικά μέτρα, την ώρα που η Ευρώπη ακολουθεί αντίστροφη πορεία, είπε, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM: «Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη σε έκταση και τη βαθύτερη σε εύρος καθολική απαγόρευση, το ελληνικό lockdown ήταν πολύ μεγαλύτερο σε ένταση και σε χρόνο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά lockdown».

O υπουργός Επικρατείας είπε πως δεν υπάρχει μοντέλο, που θα προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον, ενώ υπογράμμισε πως «καμία καθολική απαγόρευση δεν μπορεί να ισχύει στο διηνεκές».

Βορίδης: Πιθανό ένα νέο lockdown αν αυξηθούν τα κρούσματα

«Το προσεκτικό άνοιγμα, που έχει γίνει με σταδιακές απελευθερώσεις δραστηριοτήτων, δεν έχει επιφέρει σπουδαία επιβάρυνση στα υγειονομικά δεδομένα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, είπε πως «αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 συμπολίτες μας, που αντιστοιχεί κοντά στο 0,8% του πληθυσμού. Είναι επιλογή μας να πηγαίνουμε με σταθερή ροή στους εμβολιασμούς».

Όπως είπε, η Ελλάδα, με τους μεγάλους ορεινούς όγκους και τα νησιωτικά συμπλέγματα, έχει πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στη διαχείριση των εμβολίων.

Σημείωσε, ωστόσο, πως μόλις εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι το μόνο αμιγώς ευρωπαϊκό εμβόλιο, «θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ροή».

Για την πρόταση του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε με έμφαση πως «συζητείται πλέον ευρέως στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα συζητηθεί και μεθαύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top