Τον «τοίχο μνήμης» για τα θύματα της τρομοκρατίας εγκαινίασε ο  Χρυσοχοΐδης

Παρόντες ο πρέσβης των ΗΠΑ, η Ντ. Μπακογιάνη και o αδελφός Θ. Αξαρλιάν    

«Τοίχο μνήμης» για τα θύματα της τρομοκρατίας εγκαινίασε σήμερα  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως επίσης το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας, «με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.   

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ γράφει στον «τοίχο μνήμης» για τον Παύλο Μπακογιάννη

Χρυσοχοΐδης: Θα έχει δικαίωμα για συλλήψεις η αστυνομία στα ΑΕΙ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε συγκεκριμένα ότι το συγκεκριμένο Γραφείο θα είναι ο ανεξίτηλος τόπος μνήμης  για τα θύματα τρομοκρατίας, όπου μάλιστα δημιουργήθηκε ένας «τοίχος μνήμης» στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση στους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. Ενώ, σημείωσε πως όποιος χάνει τη ζωή του, από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άφησαν το μήνυμα τους στον «Τοίχο Μνήμης» η Βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, η Πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η σύζυγος του Γιώργου Βασιλάκη, ο αδερφός του Θάνου Αξαρλιάν, η κόρη του Απόστολου Βέλλιου και ο γιος του Νίκου Μομφεράτου.

31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη  

Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Σαν σήμερα η ρουκέτα της 17 Νοέμβρη σκότωσε τον Θάνο Αξαρλιάν

Ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης αναλυτικά  δήλωσε:

«Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε  τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους.

Στηρίζουμε τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας και επαναλαμβάνουμε ότι όποιος χάνεται από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα τρομοκρατίας στην πατρίδα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top