Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Πρώτος με διαφορά ο Δένδιας – Δημοφιλέστερος αρχηγός ο Μητσοτάκης

Ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με σημαντική διαφορά, μάλιστα, παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με έρευνα της Prorata, το 46% δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 29%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% και ως ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καταγράφεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το αντίστοιχο ποσοστό των θετικών εντυπώσεων να περιορίζεται στο 10%.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό

Ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναδεικνύεται δημοφιλέστερος, αφού θετικά εκφράζεται το 60% των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης.

Prorata υπουργοί

Ακολουθούν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 53% ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%,.

Μεταξύ των προσώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έρευνα, το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το 38% επιθυμεί να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Protata πρόωρες

Παράλληλα, μειοψηφία αποτελούν όσοι εκτιμούν ότι τελικά η κυβέρνηση πράγματι θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού το 33% εκτιμάει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, ενώ το 62% εκτιμάει ότι θα διεξαχθούν εκλογές πριν από τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top