Βορίδης: Μοριοδότηση ξένων γλωσσών και εμπειρίας στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 

Πολάκης: Θέλετε την ψήφο των εθνικιστικών δικτύων της Ομογένειας    

Μάκης Βορίδης

Την προσμέτρηση της γνώσης ξένων γλωσσών και της εμπειρίας στους πανελλήνιους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Βορίδης: Καμμένος στα καλύτερά του ο Τσίπρας σήμερα στη Βουλή 

Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ» ο κ. Βορίδης είπε ότι επιφέρει νομοτεχνικές βελτιώσεις, με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι ξένες γλώσσες και η εμπειρία. Επίσης, είπε ότι στις περιπτώσεις που θα απαιτείται συνέντευξη, αυτή θα περιγράφεται ως «δομημένη συνέντευξη», ενώ για τα διδακτορικά είπε ότι θα γίνονται αποδεκτά στην προκήρυξη «σύμφωνα με την ταξινόμηση του εθνικού αρχείου διδακτορικών διατριβών».

Το νομοσχέδιο  έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, με την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ που καταψήφισε) να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής, μεθαύριο Τετάρτη 13/01/2021.

Κατά τη συζήτηση ετέθησαν επίσης θέματα ύψους του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων. 

Για τον αριθμό των μετακλητών, που σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν και έφτασαν τους 3.000, ο κ. Βορίδης είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μείωση στους μετακλητούς των υπουργείων και των συνεργατών των βουλευτών και οριακή αύξηση στους μετακλητούς συνεργάτες των δημάρχων. Συγκεκριμένα, στον αριθμό 3.000 μετακλητών που ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, ο κ. Βορίδης είπε ότι, δεν ήταν «μηδέ» και πήγαν 3.000 «ξαφνικά».

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, οι μετακλητοί εκτός ΟΤΑ (στα υπουργικά γραφεία, την γραμματεία της κυβέρνησης κλπ) επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 997 τον Ιανουάριο του 2018 ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 1.089 (τον Νοέμβριο του 2018 ήταν 1.081). Επί ΝΔ, τον Ιανουάριο του 2020 ήταν 835 και τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 910. "Πώς έχουμε παραπάνω;" ρώτησε ο κ. Βορίδης.

Για τους συνεργάτες των βουλευτών είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 576, και επί ΝΔ, τον Ιανουάριο του 2020 ήταν 543. Τον Νοέμβριο του 2018 ήταν 580 και τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 566.

Όπως πρόσθεσε, αύξηση υπήρξε μόνο στους μετακλητούς των ΟΤΑ. Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 932 και πήγε τον Ιανουάριο του 2020 στους 1.194, «με διατάξεις και της εποχής σας» είπε ο κ. Βορίδης. Κάλεσε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση, εάν αυτό που λέει είναι να μειώσουμε τους μετακλητούς συνεργάτες δημάρχων, να το πει με «καθαρό τρόπο», να το συζητήσουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να πάρουμε όλοι θέση επ' αυτού, δηλαδή «την οριακή αύξηση στους μετακλητούς των ΟΤΑ, διότι στα λοιπά υπάρχει μείωση».

Πολάκης: Θέλετε την ψήφο των εθνικιστικών δικτύων της Ομογένειας    

«Μπήκατε υπουργός Εσωτερικών, για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας, θα μπορέσετε να επιτύχετε μια διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι τη συντριπτική σας ήττα» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. 

«Στα κάγκελα» ο Πολάκης κατά ΝΔ μετά την άρση ασυλίας του 

Απαντώντας, ο κ. Βορίδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται και ανησυχεί ότι δεν τον ψηφίζουν οι απόδημοι. Εμείς, κατ' εντολήν της Βουλής θα οργανώσουμε τη συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές, είπε ο κ. Βορίδης τονίζοντας ότι τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν τον ψηφίζει ο κόσμος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top