H απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Περιμένουμε επίσημη πρόσκληση

«Μόνο αντικείμενο συζήτησης η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας»

«Περιμένουμε την επίσημη πρόκληση» είναι, επί της ουσίας, η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στη δημόσια πρόκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεκινήσουν ξανά οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε, για ακόμη μία φορά, πως μόνο αντικείμενο συζήτησης είναι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδας.

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα για επανέναρξη διερευνητικών επαφών

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε πρόκληση στην Ελλάδα, καλώντας για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων, που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top