Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα για επανέναρξη διερευνητικών επαφών

«Δίχως προϋποθέσεις όλα τα θέματα που συζητήσαμε στους 60 γύρους»

Πρόσκληση για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών εντός του Ιανουαρίου απευθύνει η Τουρκία στην Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το τουρκικού πρακτορείο Anadolu έκανε λόγο για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους 60 γύρους συνομιλιών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο καθεστώς της Κύπρου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δύο κράτη στο νησί.

Τούρκια: Νέα Navtex για το Oruc Reis μέχρι τις 21 Ιουνίου

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μετά απο τη συνάντηση αυτή στην πρόσκληση του Έντι Ραμα είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Δένδια στα Τίρανα. Αυτή είναι μια πρόσκληση κι εύχομαι η Ελλάδα να μην την αρνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

H απάντηση του ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Περιμένουμε επίσημη πρόσκληση

Μάλιστα, σε προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, είπε: «Μας έλεγαν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές όσο το Oruc Reis βρίσκεται στην περιοχή. Το πλοίο έφυγε απο εκεί και για περίπου 6 μήνες θα κάνει έρευνες σε άλλη περιοχή.Έτσι, η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιολογία. Είναι φανερό το τι θα συζητήσουμε στις διερευνητικές επαφές η ατζέντα είναι γνωστή». 

Μέχρι στιγμής, πάντως, η Αθήνα δεν έχει λάβει καμία επίσημη πρόσκληση από την Άγκυρα για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top