Κορωνοϊός: Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε σκληρό lockdown από 3/01

Πολιτική απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Πώς φτάσαμε ως εδώ αλλά και τι προηγήθηκε ώστε να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ένα σκληρό lockdown από αύριο, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Δεν περιμένει δηλαδή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι επρόκειτο να συνεδριάσουν γι´αυτό το θέμα τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε η Κάτια Μακρή, η κυβέρνηση προχωράει μονη της, το παίρνει επάνω της, γιατί εκτιμά ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία.

Άμυνα και αντεπίθεση στον κορωνοϊό: Σκληρό lockdown για μία εβδομάδα

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε σκληρό lockdown από αύριο

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, παρατηρείται ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή την Πέμπτη 17/12 είχαμε 251 κρούσματα στην Αττική. Μία εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 24/12 τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 301, ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12,έφτασαν τα 329.

Κορωνοϊός: Ξανά στο κόκκινο η Αττική με 111 κρούσματα - 36 στη Θεσσαλονίκη

Οι παραπάνω αριθμοί είναι εξόχως ανησυχητικοί. Επίσης αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των γιορτών, οπότε προσπαθούν να παίξουν άμυνα, ώστε να μπορέσουν ν´ανοίξουν τα σχολεία με μεγαλύτερη ασφάλεια.

H πανδημία είναι εξελισσόμενη, άρα και τα μέτρα αλλάζουν. Ωστόσο όπως επεσήμανε η Κάτια Μακρή, «η τακτική του κάθε μέρα και άλλα μέτρα, του αιφνιδιασμού και του διαρκώς μπρος-πίσω, κουράζει και δείχνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο, ότι δηλαδή πηγαίνουμε βλέποντας και κάνοντας».

Lockdown: Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες click away

Lockdown: Τι θα γίνει μετά τις 11 Ιανουαρίου

Σε συνομιλία που είχε η Κάτια Μακρή με πολλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, η απάντηση ήταν ότι αν τους παίρνει να ανοίξουν και τα σχολεία και τα καταστήματα, φυσικά και θα το κάνουν. Αν δεν τους παίρνει λόγω κρουσμάτων, θα ανοίξουν μόνο τα σχολεία που αποτελεί και προτεραιότητά τους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα γίνονται από αύριο οι μετακινήσεις

Lockdown: Όλα τα μέτρα - Τι σταματά από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

  • Η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα
  • Η λειτουργία βιβλιοπωλείων
  • Η λειτουργία κομμωτηρίων
  • Η λειτουργία υπηρεσιών περιποίησης νυχιών
  • Σταματούν τα ΚΤΕΟ
  • Σταματούν και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. 

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Lockdown: Τι ανοίγει από τις 11 Ιανουαρίου και μετά 

  • Επανέρχεται το «click away»
  • Ξανανοίγουν βιβλιοπωλεία
  • Ανοίγουν πάλι τα κομμωτήρια
  • Λειτουργούν ξανά τα ΚΤΕΟ
  • Ανοίγουν και οι εκκλησίες.

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν σε λειτουργία στις 11 Ιανουαρίου όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top