Μητσοτάκης για εμβόλιο κορωνοϊού: «Η κοινωνία έχει χωριστεί στα τρία»

«Ανάγκη να πειστούν οι επιφυλακτικοί - Έρχεται εκστρατεία ενημέρωσης»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Λέσβο βρέθηκε ανήμερα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έκλεισε την περιοδεία του με την επίσκεψή του στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ευχαριστώντας τους υγειονομικούς για την τεράστια συμβολή τους στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης: Σύντομα Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε «το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια. Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος, γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό.Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Nα σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενισχύθηκε με 57 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μητσοτάκης για το εμβόλιο και για την ανάγκη να πειστούν οι επιφυλακτικοί

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο κι έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Το παράδειγμά σας, ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς, οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις. Διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία: Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε "να δούμε τις παρενέργειες" - τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε - και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές, τους οποίους δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με υγειονομικούς στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Αλλά κυρίως απευθυνόμαστε σε αυτούς, οι οποίοι και σήμερα ακόμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με προβληματισμό. Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer κατ' αρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες, νομίζω, των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού έκλεισε με την επίσκεψή του στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μητσοτάκης: Προανήγγειλε γενική εκστρατεία πληροφόρησης για το εμβόλιο 

«Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι, μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους - οφέλους. Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί σας βλέπω καλά οργανωμένους. 'Αντε, με το καλό να ξεκινήσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με υγειονομικούς στο Βοστάνειο και τους ευχαρίστησε για το έργο τους 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για τη μάχη που δίνουν κατά του κορωνοϊού 

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top