Άδεια για τεστ κορωνοϊού: Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους

Πώς λειτουργεί το testing.gov.gr

Τεστ κορωνοϊός

Aδεια απουσίας έως και 3 ώρες από την εργασία τους, χωρίς μείωση των αποδοχών, για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα συμμετέχουν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή, εργαζόμενος ο οποίος επιλέγεται για δωρεάν έλεγχο κατά του κορωνοϊού COVID-19, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής του στην ειδική πλατφόρμα testing.gov.gr, δικαιούται να απουσιάσει από την εργασία του για τρεις ώρες με άδεια του εργοδότη του, χωρίς περικοπή των αποδοχών του, εφόσον η ώρα διενέργειας του ελέγχου πέφτει εντός του ωραρίου εργασίας του.

Κορωνοϊός: Σε τρεις φάσεις ο εμβολιασμός – Όλο το Εθνικό Σχέδιο

Ο εργαζόμενος υποχρεούται να γνωστοποιήσει στον εργοδότη του το μήνυμα (sms) που του έχει αποσταλεί από την αρμόδια αρχή, στο οποίο προσδιορίζονται η ημερομηνία, ο τόπος διεξαγωγής (διεύθυνση του κέντρου ελέγχου) και η ώρα του προγραμματισμένου ελέγχου, καθώς και βεβαίωση πραγματοποίησής του.

Πώς λειτουργεί το testing.gov.gr

Την πλατφόρμα δωρεάν ελέγχων για τον κορωνοϊό, η οποία θα βοηθήσει στην καλύτερη «χαρτογράφηση» κρουσμάτων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος για την παρακολούθηση ασυμπτωματικών φορέων covid είναι μία πτυχή της εθνικής στρατηγικής κατά του κορωνοϊού. Η συνδρομή των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας».

Οι πολίτες, που ενδιαφέρονται να εξεταστούν δωρεάν για κορωνοϊό, θα πρέπει να συμπληρώσουν στην ειδική φόρμα τα εξής στοιχεία:

- ονοματεπώνυμo

- κινητό τηλέφωνο

- ηλικία

- ταχυδρομικό κώδικα

- ιδιότητα

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε.

Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top