Έκκληση Μητσοτάκη: Γιορτάστε σε όσο πιο στενό οικογενειακό κύκλο γίνεται

«Θα εμβολιαστώ στις 27 Δεκεμβρίου, μόλις έρθει το εμβόλιο»

Έκκληση στους πολίτες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, στη συνομιλία του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την ανησυχία του για τις συναντήσεις στα σπίτια κατά την εορταστική περίοδο.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μας ανησυχία έχει να κάνει με τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις στα σπίτια», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η συνολική παρότρυνση πρέπει να είναι αυτές τις γιορτές να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας, σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο. Και θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με αυτές τις προσταγές, τις παροτρύνσεις των ειδικών, διότι αυτή τη στιγμή εκεί πέρα εντοπίζουμε τη βασική πηγή ανησυχίας».

Ο πρωθυπουργός είπε πως επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι αισθητά καλύτερη τις τελευταίες ημέρες, αλλά είπε πως αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, καθώς θα μπορούσαμε τότε να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση του ιού εντός του πρώτου μήνα του 2021.

«Εγώ θα κάνω το εμβόλιο στις 27 Δεκεμβρίου»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι βασικό το να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο αναμένεται στις 26 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί από την επόμενη ημέρα, 27 Δεκεμβρίου.

Μητσοτάκης: Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

«Ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, από την στιγμή που είναι εγκεκριμένο από όλους τους αρμόδιους φορείς,  οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να αδειοδοτούν τέτοιου είδους προϊόντα. Και βέβαια και η αξία, όπως έχουμε ξανασυζητήσει του προσωπικού συμβολισμού του καθενός μας, έχει την ιδιαίτερη δική του σημασία», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά, όπως έχω δεσμευτεί, θα εμβολιαστώ την πρώτη ημέρα που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 27 του μήνα».

Ο ίδιος τόνισε πως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε η τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού να τρέξει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Τι είπε για το click away

Ως προς την εικόνα της αγοράς ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο καινοτόμος θεσμός της “παράδοσης εκτός” ή του click away όπως το λέμε στα αγγλικά, έχει λειτουργήσει αρκετά ικανοποιητικά, έχει επιτρέψει στην αγορά να κινηθεί σίγουρα καλύτερα απ’ ό,τι αν ήμασταν αποκλειστικά εξαρτημένοι από τις παραδόσεις των εταιρειών courier. Και δίνει μία ανάσα σε όλα τα καταστήματα, όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και τα μικρά, τα οποία μπορούν να καλύψουν έστω ένα ποσοστό του τζίρου που θα έχαναν εάν ήμασταν τελείως κλειστοί».

Σακελλαροπούλου: Να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, από την πλευρά της, πως αυτές τις μέρες έχουμε πάντα την ανάγκη να συναντηθούμε με αγαπημένα πρόσωπα να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

«Αυτό φέτος πρέπει να το αφήσουμε, να μείνουμε πραγματικά όσο γίνεται πιο μόνοι στο μικρό πυρήνα της οικογένειας προστατεύοντας τους μεγαλύτερους, προστατεύοντας  α παιδιά τους γονείς τους, ο καθένας τους φίλους του, ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αυτό το οφείλουμε και στον εαυτό μας για το μέλλον, κυρίως όμως στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο, σε όλους αυτούς που τόσο καιρό θυσιάζονται και παλεύουν για όλους εμάς. Δηλαδή τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό. Το να επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας δυσβάσταχτα σ΄ αυτή τη συγκυρία θα είναι προβληματικό και ανεύθυνο. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι το κατανοούμε αυτό», σημείωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top