MRB: Προβληματισμός για την κυβέρνηση αλλά μεγάλη η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι Υπουργοί – Επιφυλάξεις για το εμβόλιο   

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενισχύει τον προβληματισμό και τη δυσφορία των πολιτών, με την κυβέρνηση να διατηρεί, ωστόσο, μεγάλη απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Μόνο ένας στους τρεις ‘Ελληνες δηλώνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι θα κανει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Έρευνα MRB για το Star: Tι λένε οι πολίτες για κορωνοϊό και εμβόλιο

ΟΙ 3 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-  4 ΣΤΟΥΣ 10 ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ

Θετικοί στον εμβολιασμό δηλώνουν το 32,7% των ερωτηθέντων, ενώ το 44,2% θα αποφασίσει ανάλογα με το πώς θα διαμορφώνεται η κατάσταση. Το 18,5% ειναι αρνητές του εμβολίου είτε λόγω πεποίθησης είτε γιατί δεν φοβούνται!

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος στο Star, «το κεντρικό concept της ελληνικής κοινωνίας είναι το σταδιακό πέρασμα από φόβο μη νοσήσουν (63%) στο φόβο πώς θα ζήσουν (75%) κι αυτό έχει αντίκτυπο στη διάθεση να εμβολιαστούν, που έχει πέσει πολύ χαμηλά στο 33%». 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 

Εν μέσω του δεύτερου lockdown, μόνο οι 4 στους 10  θεωρούν ότι η διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι επιτυχημένη ή ουδέτερη.

O κίνδυνος εστίας υπερμετάδοσης στην Αττική φοβίζει  την κυβέρνηση 

Τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των πολιτών, συγκεντρώνει η διαχείριση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το 62,5% δηλώνει ότι το Υπουργείο Μεταφορών πέρασε κάτω από τον πήχη. 

«Εμφανής η φθορά της κυβέρνησης σε όλους τους δείκτες, ποιοτικούς και μη, διατηρώντας ωστόσο μεγάλη απόσταση από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζει σταδιακά σημάδια βελτίωσης, απλώς είναι μικρά» σχολιάζει ο κ. Μαύρος.  

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το ποσοστό δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει υψηλό, στο 40,1 έναντι 30,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 43,6%, ανεβάζοντας, μάλιστα το ποσοστό του από το 40,9% του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν δεν υπήρχε καν υποψία της κρίσης που ερχόταν. 

ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΙΚΤΗ Η "ΨΑΛΙΔΑ" ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Αύξηση της διαφοράς κατά 3 μονάδες, υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο. Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 38,1%, με διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,75%, το ΚΚΕ με 5%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,1%. 

ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ  ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ 

Δημοφιλέστεροι Υπουργοί  παραμένουν Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Δένδιας, ενώ ακολουθούν Τάκης Θεοδωρικάκος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σταϊκούρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top