«Μετωπική» Σταϊκούρα – Τσακαλώτου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Σταϊκούρας: Είστε εκτός τόπου και χρόνου -Τσακαλώτος: Εγώ θα ντρεπόμουν

«Μετωπική σύγκρουση» του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον προκάτοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής. 

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση των στοιχείων ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε: «Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της».

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμη στα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσει  τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως  συμπλήρωσε,  κάθε εβδομάδα εκταμιεύονται έξτρα κονδύλια για το Υγείας τα οποία έχουν φτάσει στα  786 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό εκτός προϋπολογισμού.

Γραφείο Προϋπολογισμού Κράτους: Χρειάζεται το εμβόλιο η οικονομία 

«Δεσμευόμαστε ως πολιτική ηγεσία πως ό,τι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας για να στηρίξουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα το έχει. Όσα χρήματα χρειαστεί και για το 2021» διαβεβαίωσε.  

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος «σήκωσε το γάντι» και υποστήριξε προχωρώντας σε προσωπική επίθεση στον προκάτοχό του αλλά και συνάδελφο του (Καθηγητή Οικονομικών)  για κακοποίηση των στοιχειών και παραποίηση της αλήθειας. «Ως ακαδημαϊκός θα έπρεπε να ντρέπεστε. Εγώ θα ντρεπόμουν να πάω στους φοιτητές μου μετά από αυτό» ισχυρίσθηκε! 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top