Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με το «καλησπέρα» – Πότε μιλούν Μητσοτάκης και Τσίπρας  

Ξεκίνησε η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021 στην ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση άρχισε συγκεκριμένα με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί την  Τρίτη 15/12/2020 με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, με τελευταίο τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«O ΣΥΡΙΖΑ δε βρήκε ούτε μια φορά έναν καλό λόγο να στηρίξει τη συλλογική προσπάθεια. Δείχνει η ομάδα του κ. Τσίπρα να μην καταλαβαίνει» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου ισχυρίσθηκε: «Αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες είναι η απόλυτη κυβερνητική αποτυχία. Παταγώδης και στην οικονομία και στην πανδημία».  

Στις 5 Οκτωβρίου το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, στην αίθουσα της ολομέλειας θα βρίσκονται σε κάθε ημέρα συνεδρίασης  όχι πάνω από 50 βουλευτές. Για τον ίδιο λόγο 50 θα είναι και οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την Τρίτη με το ηλεκτρονικό σύστημα της Βουλής και οι υπόλοιποι μέσω επιστολικής ψήφου.

Η ψήφιση γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και έχει ουσιαστικά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σταϊκούρας: Ο πιο δύσκολος προϋπολογισμός είναι του 2021 λόγω κορωνοϊού

Όπως ανέφερε πάντως ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης θα γίνει κάθε προσπάθεια να ομιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα εγγραφούν.

Για τον κρατικό προϋπολογισμό του  2021 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που «στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», όπως είπε.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου είχε μιλήσει για μηδενική στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα της υγειονομικής κρίσης, και είχε χαρακτηρίσει «έωλες» τις παραδοχές του προϋπολογισμού ως προς την αναμενόμενη ανάπτυξη του 2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top