Δένδιας από Ιορδανία: Η Τουρκία είναι ο trouble maker της περιοχής

«Λειτουργεί αντίθετα με το Διεθνές Δίκαιο»

Ο Νίκος Δένδιας

«Η Τουρκία λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από το Διεθνές Δίκαιο και έχει γίνει δυστυχώς ο τοπικός trouble maker (δημιουργός προβλημάτων)», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας από την Ιορδανία, όπου βρίσκεται για την Τριμερή Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας.

Ο κ. Δένδιας είπε πως εξακολουθεί να απειλεί την Ελλάδα, εάν η χώρα μας κάνει αυτό από που είναι κυριαρχικό της δικαίωμα, δηλαδή να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια.

Δένδιας από Βρυξέλλες: Η Τουρκία δεν αντελήφθη το θετικό μήνυμα της ΕΕ

Παράλληλα, είπε πως συνεχίζει να χειραγωγεί το προσφυγικό θέμα, να προωθεί προπαγάνδα και fake news, να μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Λιβύη στον Καύκασο και να έχει γίνει «ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών».

«Με το να βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, λέγοντας πως «αυτά είναι εντελώς μη αποδεκτά».

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει καλέσει την Άγκυρα πολλές φορές σε εποικοδομητικό διάλογο.

«Πολύ σημαντική η Ιορδανία για εμάς»

«Η παρουσία μας εδώ, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ιορδανία για εμάς», είπε, εξάλλου, ο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε την Ιορδανία, «που είναι πυλώνας σταθερότητας σε αυτή την περιοχή» και αναγνώρισε ότι αντιμετωπίζει και αυτή τεράστιες προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι πρόσφυγες, λέγοντας με νόημα πως η Ιορδανία «τους συμπεριφέρεται σωστά και δεν τους χρησιμοποιεί για να εκβιάζει άλλες χώρες».

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για κοινή αντίληψη επί των θεμάτων και επεσήμανε πως η τριμερής δεν είναι κόντρα σε κανέναν, αλλά αντίθετα «είμαστε ανοικτοί σε όλες τις χώρες, που αποδέχονται τις ίδιες αξίες και μοιράζονται την κοινή κατανόηση: ειρήνη, ασφάλεια και διεθνές δίκαιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top