Έρχεται απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τον Γρηγορόπουλο

Το κάλεσμα καλλιτεχνών θορύβησε την κυβέρνηση 

Ειλημμένη απόφαση είναι για την κυβέρνηση η απαγόρευση συγκεντρώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στις 6/12/2008 όπως αποκάλυψε  η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ύστερα από επικοινωνία της με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου: Ένοχος ο Κορκονέας αλλά «σπάνε» τα ισόβια

Το μόνο που απομένει είναι το τυπικό σκέλος της απόφασης για απαγόρευση των συγκεντρώσεων την Κυριακή, κατά τρόπο παρόμοιο στη συλλογιστική, με αυτόν της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  

Μη χρησιμοποιείτε τον Αλέξη για τις καταστροφές στο κέντρο, λέει η μητέρα

Ο λόγος της απαγόρευσης δεν είναι φυσικά οι «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι άρχισαν ήδη τα προεόρτια με επεισόδια και δεν υπολογίζουν νόμους και αποφάσεις, αλλά τα καλέσματα συλλογικοτήτων, καλλιτεχνών δικηγόρων κ.α. σε συγκεντρώσεις την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, για να τιμήσουν τη μνήμη του Α.  Γρηγορόπουλου. 

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια της Παρασκευής


Στην κυβέρνηση όμως επισημαίνουν ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διάκριση σε ευγενικά και μη κίνητρα ούτε κάνει διάκριση στο πού γίνεται μια συγκέντρωση. «Οι καλλιτέχνες επισημαίνουν στο κάλεσμά τους “να μείνουμε άνθρωποι” και πολύ σωστά. Αλλά για να μείνουμε άνθρωποι θα πρέπει να μείνουμε όρθιοι» κατέληξε η Κ. Μακρή.            
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top