Χαρδαλιάς: Μονόδρομος τα πιο αυστηρά μέτρα αν δε μειωθούν τα κρούσματα! 

Κλείνει το Άγιο Όρος από τη Δευτέρα για επισκέπτες–Νέοι όροι και στα σύνορα

Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση το γεγονός ότι σε έξι Περιφερειακές Ενότητες παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.       

Κορωνοϊός: Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα - 98 νεκροί σε ένα 24ωρο

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας για την κατάσταση στις οποίες ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, με συμμετοχή (εκτός του ιδίου) του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Κορωνοϊός: Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε και πάλι την Αθήνα σε κρούσματα

Όπως επίσης ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τα ενεργά κρούσματα είναι 16.617, αλλά  το 42,32% από αυτά εντοπίζεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας! Διευκρίνισε ότι παρατηρείται μάλιστα μετατόπιση των κρουσμάτων από τα αστικά κέντρα των Περιφερειακών αυτών Ενοτήτων στα χωριά.   

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους τόσο των πόλεων όσο και των χωριών για τη αποφυγή κάθε μετακίνησης. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο οποίος δεν απέκλεισε «περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων»     

«Σε περίπτωση που στις περιοχές αυτές τα μέτρα δε φέρουν αποτέλεσμα η λήψη περαιτέρω μέτρων είναι μονόδρομος» διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα και για τα σύνορα, όπου από τη Δευτέρα στις 6 π.μ. όσοι ανιχνεύονται θετικοί στους ελέγχους εκεί δε θα τους επιτρέπεται η είσοδσς στη χώρα.  Από τη Δευτέρα στις 6 π.μ. επίσης δε θα επιτρέπονται οι επισκέψεις σε όσους μοναχούς βρίσκονται στο Άγιο Όρος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top