Στρατηγική εξαετίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Σε δημόσια διαβούλευση η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Για ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και για ενιαίο σχεδιασμό έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

«Για να λειτουργεί ως ένα, το Κράτος χρειάζεται ενιαίο σχεδιασμό. Αυτό φιλοδοξούμε να πετύχουμε με την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025. Το κείμενο αυτό αποτυπώνει αρχές, στόχους και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας την επόμενη πενταετία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Βίβλος τίθεται από σήμερα σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση.

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

«Καλούμε κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του για την βελτίωση του περιεχομένου της, που θα αποτελέσει πολύτιμη συνεισφορά στο κοινό μας όραμα για την Ψηφιακή Ελλάδα», είπε.

Εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025, στόχος της νέας ψηφιακής στρατηγικής είναι η χώρα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της ψηφιακής επανάστασης προκειμένου να αναπτύξει την εθνική της οικονομία και να πετύχει την ευημερία της κοινωνίας.

Κορωνοϊός: Προαιρετικό και δωρεάν το εμβόλιο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε τον οδικό άξονα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας στο υπουργικό συμβούλιο, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Η νέα εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνοψίζεται σε επτά στόχους:

1. Στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα ψηφιακό κράτος

2. Την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων για όλους τους πολίτες

3. Την στήριξη της ψηφιακής καινοτομίας

4. Το μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

5. Την απελευθέρωση και αξιοποίηση των δεδομένων του δημοσίου τομέα

6. Την ικανότητα κάθε πολίτη να εργαστεί με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια στο διαδίκτυο και τέλος

7. Την ένταξη των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας

Μεταξύ των έργων που έχουν προταθεί συγκαταλέγεται η δημιουργία του TAXIS II, του ICISnet II, του έργου των αστυνομικών ταυτοτήτων, η δημιουργία Ηλεκτρονικών Διοδίων, τη δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, τούνελ κ.λπ.), η ψηφιοποίηση κρίσιμων αρχείων π.χ. αποφάσεων δικαστηρίων, ιατρικών δεδομένων, τουριστικών δεδομένων, ασφαλιστικής κάλυψης κ.λπ., η ανάπτυξη υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, η ενίσχυση των κέντρων υπερυπολογιστών, η δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης πρωτογενους παραγωγής, η δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα νησιά και την Εγνατία οδό, η εγκατάσταση υποδομών οπτικών ινών σε κτίρια κ.ά. Επίσης περιλαμβάνονται δράσεις ενίσχυσης της ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας από ΜΜΕ, πολίτες κ.ά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top