Χρυσοχοϊδης: Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ

«Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις» είπε ο υπουργός

«Υπήρχαν κάποιες πολιτικές εκδηλώσεις. Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, απαγορεύτηκαν οι πορείες και οι συναθροίσεις», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη στάση της αστυνομίας στις πρωινές συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, αλλά και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες για την πορεία του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Πολυτεχνείο: Δακρυγόνα και ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Δύο τραυματίες

Παράλληλα, εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα, όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 άτομα, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης», διευκρίνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο». 

Συνεχίζοντας, είπε: «Μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα... Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη». 

Σχετικά με τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

Αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι όσοι προσήχθησαν

Σημειώνεται πως από τις 100 προσαγωγές, που έγιναν χθες, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Έγιναν μόνο έξι συλλήψεις: τέσσερις από τον Κολωνό, συν δύο ακόμη (ο ένας είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα)

Στις 12 το μεσημέρι υπάρχει κάλεσμα στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top