Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο και την απαγόρευση

Επίθεση από Βαρουφάκη και ΚΚΕ - Γεννηματά: Σταματήστε τον διχασμό 

 

Δείτε το video του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τα μέτρα της ΕΛΑΣ για το  Πολυτεχνείο και την πολιτική κόντρα      

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ακολούθησε την απόφαση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 18/11 με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του σήμερα στην Καθημερινή δήλωσε ότι «στο πιο δραματικό για τη χώρα σημείο της πανδημίας να συζητάμε για συναθροίσεις είναι στα μάτια μου πολιτικά ανεύθυνο και θα έλεγα αντικοινωνικό».  

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί την κυβέρνηση για χουντικής έμπνευσης αποφάσεις αλλά καλεί  τα κόμματα να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα. Όπως έγινε γνωστό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, αλλά μόνο στον χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο τόσο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας, προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.  Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κάνει τεράστιο λάθος».

Τη ματαίωση της πορείας του Πολυτεχνείου σκέφτεται η κυβέρνηση   

Αναφέρει μεταξύ άλλων η ίδια ανακοίνωση:   

«Είναι  υποκριτικό να μιλάνε για το Πολυτεχνείο όσοι έχουν στις τάξεις τους στελέχη που έστησαν πολιτική καριέρα πάνω στην άρνηση των θυμάτων της εξέγερσης. Η πρωτοφανής και χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης για  περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του.

Καμία κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν δύναται να περιστέλλει άρθρο του Συντάγματος με μία απόφαση υπουργού ή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Πόσο δε μάλλον η κυβέρνηση που πριν δύο μέρες έστελνε βουλευτές της έξω από το Πολυτεχνείο να «επιχειρούν» μαζί με τα ΜΑΤ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: 

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην επιμείνει στην τεχνητή όξυνση και στην επίδειξη αχρείαστης καταστολής. Να μην επιμείνει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο. Σε κάθε περίπτωση ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η πλειοψηφία του λαού μας δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας για μια ζωή με ασφάλεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη». 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΣΑ: Ο ΙΟΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ    

Απαντώντας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Πόσες αντιφάσεις χωράνε σε μια ανάρτηση; Πολλές, αν διαβάσει κανείς την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που από τη μια καλεί να «μπούμε σε καραντίνα» για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά από την άλλη προσφέρει κάλυψη σε όσους εμφανίζονται μονίμως αντιδραστικοί αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε, θεωρώντας ότι μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων. Ότι ο ιός κολλάει παντού αλλά κάνει εξαίρεση στις πορείες, όποτε κι αυτοί πρέπει να εξαιρεθούν από την τήρηση των νόμων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη της δημοσιας υγειας. Υπηρέτης δύο αφεντάδων ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η εποχή τον ξεπέρασε, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος είναι αλλιώς. 

Όπως δεν παρελάσαμε στις εθνικές μας επετείους, όπως δεν γιορτάσαμε στις εκκλησιές μας το Πάσχα, έτσι και η μεγάλη για τη Δημοκρατία μας επέτειος του Πολυτεχνείου, θα τιμηθεί φέτος χωρίς να γίνει πορεία. Είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που τρέφει τον κορονοιό.

Ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, από όλους, ιδίως από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα είναι απαραίτητα συστατικά για να βγούμε όρθιοι, όλοι μαζί, και από αυτή την κρίση. Ας επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα στην πιο κρίσιμη ώρα αυτής της μάχης. Με τη στάση μας ας βοηθήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, για να σώσουν ζωές.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΙΧΑΣΜΟ  

Κριτική και στις δύο πλευρές άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της στην οποία αναφέρει:  

«Για να κερδίσουμε τη μάχη με τον κορωνοϊό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Το είπα και δεν θα κουραστώ να το λέω. 

Κάποιοι δεν θέλουν, επιλέγουν τον διχασμό και μάλιστα με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Πρώτη η κυβέρνηση που ρίχνει λάδι στη φωτιά με απαγορεύσεις που θυμίζουν τα " Αποφασίζομεν και διατασσομεν". 

Επιδιώκει με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ας επικρατήσει η κοινή λογική, είναι αυτή τη στιγμή το αντίδοτο απέναντι στον φανατισμό, στη βία και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στάση κρατά. Σταματήστε τώρα, η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια».

Βαρουφάκης: Θα μιλήσω με τους άλλους αρχηγούς για τον αυταρχισμό της ΝΔ

Από τα υπόλοιπα  κόμματα ο Γιάννης Βαρουφάκης έκανε λόγο για επίθεση στη Δημοκρατία, ενώ το ΚΚΕ μίλησε για «πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top