Τη ματαίωση της πορείας του Πολυτεχνείου σκέφτεται η κυβέρνηση   

Για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω κορωνοϊού  

Τη ματαίωση της φετινής συγκέντρωσης και της πορείας  για την επέτειο του Πολυτεχνείου προωθεί η κυβέρνηση. Από το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν την συναίνεση των κομμάτων αλλά δηλώνουν  αποφασισμένοι να προχωρήσουν με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας   από την διασπορά του κορωνοϊού.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκίνησε κύκλο επαφών με τα ηγετικά επιτελεία των κομμάτων με στόχο να υπάρξει συμφωνία.

«Πρόθεση μας είναι να μιλήσουμε μετα κόμματα και να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους» δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί ότι προέχει η προστασία από τον κορωνοϊό και η Ελληνικη Λύση  ζητά να μη γίνει πορεία.Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 θέλουν να γίνει με μέτρα προστασίας.

Πολυτεχνείο: Eπικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία ο Τσίπρας

Οι επιστήμονες  όμως είναι κάθετα αρνητικοί. 

«Δεν πρέπει να γίνει η πορεία η Αθήνα  γιατί θα υπάρχει κίνδυνος αυξημένης μετάδοσης ή και υπερμετάδοσης του κορωνοϊού» δηλώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος,  καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ.  

Κικίλιας στο Star: Γενικό lockdown και στην Αττική αν χρειαστεί!  

Αν ως την Πέμπτη δεν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση θα αναλάβει το βάρος της απόφασης για εορτασμό με ελάχιστα άτομα, αποστάσεις και μάσκες, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

«Σημαντικές γιορτές για την Δημοκρατία όπως είναι αυτή της 17ης Νοεμβρίου θα πρέπει να τις σεβαστούμε,  αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να σεβαστούμε και τα μέτρα τα οποία είναι για τη ζωή και για την υγεία όλων των κατοίκων» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος στον Σκάι 100,3.     

17Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ 

Αλλά δεν είναι μόνο τα κόμματα  που διαφωνούν. Συνδικαλιστικές οργανώσεις και νεολαίες της Αριστεράς επιμένουν στην πραγματοποίηση της πορείας και της συγκέντρωσης   

Σύμφωνα όμως  με το νόμο που ισχύει από σήμερα  για την κόκκινη ζώνη, δηλαδή και την Αττική, αναστέλλονται  όλες οι δημόσιες συναθροίσεις και η Ελληνική αστυνομία μπορεί να απαγορεύει τις συγκεντρώσεις  με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος.

«Ό,τι κι αν αποφασιστεί θα πρέπει να προέχει η προστασία της υγείας του πληθυσμού» επισημαίνει ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Στράτος Μπαλάσκας.  

Ήδη η ΕΛΑΣ απορρίπτει καθημερινά αιτήματα για συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top