Πολυτεχνείο: Eπικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία ο Τσίπρας

Πρώτη φορά που συμμετέχει πρώην Πρωθυπουργός

Αλέξης τσίπρας

Στην πορεία για το Πολυτεχνείο θα δώσει «το παρών» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έκανε γνωστό μέσω Facebook ο βουλευτής του κόμματος και πρώην γραμματέας, Πάνος Ρήγας, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεταιστην πορεία και θα τεθεί επικεφαλής στο μπλοκ του κόμματος. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου».

Πολυτεχνείο: Κλείνουν τρεις σταθμοί του Μετρό – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το φοιτητικό κίνημα και «εκδηλώνει την αντίθεση του στην παραβίαση του ασύλου και στο δόγμα της κυβέρνησης “νόμος και τάξη”»

«Ο φετινός εορτασμός ας είναι εφαλτήριο προάσπισης της δημοκρατίας μας, διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης ενός Πανεπιστημίου ανοιχτού στο λαό και τη νεολαία» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το Πολυτεχνείο

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μήνυμα του Πολυτεχνείου και στην επικαιρότητα του φετινού εορτασμού του, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για «τους παλιούς υμνητές της Χούντας που έχει στους κόλπους της» και γιατί «αναβάθμισε την καταστολή σε κυβερνητική στρατηγική».

Αναφέρει συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός: «46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “ Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “ Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες». Ακολούθως τονίζει ότι «Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί» και εξηγεί: «Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top