Τζανακόπουλος – Γεροβασίλη: Ψέματα από Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ στο Σωτηρία

Καλούν τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή

Τζανακόπουλος - Γεροβασίλη

Για ψέματα, όσον αφορά τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» κατηγορούν την κυβέρνηση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος πραγματοποίησαν (μετά την «αυτοψία» του Παύλου Πολάκη, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις) επίσκεψη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να δουν αν λειτουργούν όντως και οι 50 κλίνες, που έκανε δωρεά η Βουλή.

Ο Πολάκης πήγε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» χωρίς μάσκα

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν διαψευστεί η δήλωση, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 50 κρεβάτια είναι άμεσα διαθέσιμα και έχουν τη δυνατότητα τώρα να υποδεχτούν ασθενείς, τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι από τις υπομονάδες ΜΕΘ λειτουργεί πλήρως μόνο η μία, με 12 κλίνες, λόγω υποστελέχωσης.

«Την στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει. Αυτή την έννοια είχε η σημερινή μας επίσκεψη στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χτες είπε ψέματα. Αυτό μειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν απαντάει στη μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί ασφαλής ο Έλληνας πολίτης. Με το ρόλο μας ως αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλλουμε και πιέζουμε και ασκούμε κριτική στην κατεύθυνση του να γίνουν γρήγορα όλα αυτά που όφειλαν να γίνουν από το Μάρτιο. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε με ευθύνη», δήλωσε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top