Χαρδαλιάς: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις για δικαστήριο 

Τι ισχύει για δικηγόρους, κατηγορούμενους, μάρτυρες, συμβολαιογράφους    

Τι ισχύει για τη μετάβαση στα δικαστήρια και τα έγγραφα που απαιτείται να έχουν μαζί τους μάρτυρες, δικηγόροι και κατηγορούμενοι εξήγησε αναλυτικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.    

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στις μετακινήσεις-300 ευρώ το πρόστιμο  

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα ανέφερε: 
•    Μετάβαση σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος, κατηγορούμενος, αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή βεβαίωση δικηγόρου.
•    Μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, εάν υπάρχει.
•    Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική Αρχή ή δικηγόρο ή συμβολαιογράφο αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας ή βεβαίωση δικηγόρου -συμβολαιογράφου που πιστοποιεί με αποστολή έγχαρτου εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την κλήση/πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.
•    Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύονται από τη σχετική φόρμα που καλύπτει τις μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών με την επισήμανση ότι για λόγους εργασίας αυτές οι τρεις κατηγορίες, δηλαδή δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές, μπορούν να κινούνται και εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Αυτό ισχύει και για τους μάρτυρες, εάν πρέπει να καταθέσουν εκτός της περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μετάβασης πρέπει να προηγείται αποστολή SMS στο 13033 με Κωδικό 3.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ακόμα στην επέκταση της άδειας των κυνηγών για έναν χρόνο, λόγω της καραντίνας, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις  οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες ψαράδες 

Χαρδαλιάς για νέο lockdown: Όλα τα μέτρα και οι νέοι κωδικοί SMS

Για τους τους ελέγχους που διενεργήθηκαν  από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το lockdown, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν διενεργηθεί 181.138 έλεγχοι, ενώ διαπιστώθηκαν 2.975 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 779.650 ευρώ, όπως και διοικητικές πράξεις για αναστολή λειτουργίας 15 ημέρων σε 29 καταστήματα. Οι σημαντικότερες παραβάσεις αφορούν σε μη χρήση μάσκας, μη αποστολή SMS ή έλλειψη βεβαίωσης μετακίνησης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top