Μητσοτάκης για επένδυση Volkswagen: Τι σημαίνει για την Αστυπάλαια

«Μπορεί να γίνει παγκόσμιο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης»

«Η Αστυπάλαια μπορεί και θα γίνει μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, όχι μόνο σε εθνικό αλλά επίσης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας για την επένδυση "Smart & Sustainable Island" της Volkswagen στην Αστυπάλαια. 

Πρόκειται για ένα πρωτοπωριακό έργο, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια στο πρώτο «έξυπνο» ενεργειακά και πράσινο νησί της Μεσογείου και θα εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία.

«Η Αστυπάλαια μπορεί να δώσει το παράδειγμα για το πώς μικρές κοινότητες είναι ικανές να επωφεληθούν από την αντιμετώπιση παλιών προβλημάτων με νέες λύσεις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η απόφαση της Volkswagen να έρθει στην Ελλάδα για την υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά και στη σοβαρότητα αυτής της κυβέρνησης, στη δυνατότητά της να κάνει πράξη ένα σύνθετο έργο».

Μητσοτάκης: Γιατί κλείσαμε εστίαση - κινηματογράφους - θέατρα 

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το συγκεκριμένο έργο θα μετατρέψει την Αστυπάλαια στο πρώτο «έξυπνο» ενεργειακά και πράσινο νησί της Μεσογείου και θα εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top