Πέτσας: Μακριά το lockdown στην Αττική, κοντά τα νέα μέτρα

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πώς θα αποδώσουν τα μέτρα»

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πώς θα αποδώσουν τα μέτρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χθες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, εάν αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα.

Ο κ. Πέτσας είπε πως η Αττική δε βρίσκεται κοντά σε lockdown, εξηγώντας πως έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά όχι εκθετική, όπως στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για lockdown σε όλη τη χώρα

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Δε θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν», είπε, μιλώντας στο Open.

Βατόπουλος κορωνοϊός: «Αν γίνει lockdown θα είναι για 15 μέρες»

Όπως τόνισε, με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι «θα είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική».

Πώς θα γιορτάσουμε την επέτειου του Πολυτεχνείου 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον επικείμενο εορτασμό της 17 Νοεμβρίου, λέγοντας πως η κυβέρνηση πολύ πιθανόν να απαγορεύσει τις πορείες και τις μεγάλες συναθροίσεις.

«Ο υπουργός Επικρατείας κάνει επαφές με τα πολιτικά κόμματα, ώστε να υπάρξει πολιτική συναίνεση προκειμένου να διαφυλαχθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της βδομάδας. Θέλουμε να μη γίνει η μεγάλη συνάθροιση, να είναι συμβολική η απόδοση τιμής, ενδεχομένως με αντιπροσωπείες κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων. Να δώσουμε ένα μήνυμα προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη συνάθροιση, που θα μπορούσε να είναι εστία υπερμετάδοσης», τόνισε.

Για τις αμερικανικές εκλογές, είπε πως το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μια σύγκλιση προς τις ελληνικές θέσεις της αμερικανικής διπλωματίας, εγκατάλειψη της πολιτικής των ίσων αποστάσεων και τόνισε: «Ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και να ενταθεί, όποιος και αν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top